Ελεύθεροι χωρίς όρους δύο αδέλφια Ρομά για κλοπές κοσμημάτων από ηλικιωμένες στη Μαγνησία

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Βόλου δύο αδέλφια Ρομά, μια γυναίκα και ένας άνδρας. Κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς άρπαζαν αλυσίδες και καδένες από ηλικιωμένες γυναίκες στον Βόλο και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Οι υποθέσεις αφορούν περιστατικά του Νοεμβρίου 2025 και του Ιανουαρίου 2026. Οι δύο κατηγορούμενοι μετακινούνταν με αυτοκίνητο και αναζητούσαν ηλικιωμένες που περπατούσαν μόνες ή βρίσκονταν κοντά σε σπίτια. Η γυναίκα τις πλησίαζε, τις αγκάλιαζε και τους αφαιρούσε τα κοσμήματα από τον λαιμό. Ο άνδρας περίμενε κοντά με το όχημα, έτοιμος για άμεση διαφυγή.

Οι τελευταίες κλοπές έγιναν στις 5 Ιανουαρίου 2026, σε περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου και στον Βόλο. Η λεία περιλάμβανε χρυσές αλυσίδες και σταυρούς. Στις 1 Νοεμβρίου 2025 είχαν προηγηθεί δύο παρόμοιες κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων στον Βόλο, στις οποίες συμμετείχε και τρίτη άγνωστη συνεργός.

Κατά το προανακριτικό στάδιο οι δύο κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματα και επέδειξαν μεταμέλεια. Γι’ αυτό δεν τους επιβλήθηκαν όροι και θα παραμείνουν ελεύθεροι έως τη δίκη τους. Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ή, αν η κατηγορία μετατραπεί σε πλημμέλημα, από το Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος