Μια καινοτόμα εκδήλωση δικτύωσης για επαγγελματίες του θεάτρου από το Greek Theater Festival Berlin

Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για τη δικτύωση του ελληνικού και διεθνούς καλλιτεχνικού δυναμικού ανακοίνωσε το Greek Theater Festival Berlin (GTFB). Υπό τον τίτλο «Show me yours, I’ll show you mine», το φεστιβάλ διοργανώνει μια εξειδικευμένη εκδήλωση δικτύωσης (Networking event) για επαγγελματίες του θεάτρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 13:30 έως 15:30, στον εναλλακτικό χώρο tak Village (Prinzenstraße 85F) στο Βερολίνο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται ενεργά στον χώρο του θεάτρου (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, δραματουργούς, σκηνογράφους, σχεδιαστές κίνησης, ήχου, φωτισμού, μεταφραστές και παραγωγούς), τόσο ελληνικής όσο και μη ελληνικής καταγωγής, που ζουν και δημιουργούν στην ανεξάρτητη σκηνή (freie Szene) του Βερολίνου. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και ιδεών γύρω από τις προκλήσεις της καλλιτεχνικής επιβίωσης, της ισορροπίας μεταξύ δημιουργικής εργασίας και καθημερινότητας, καθώς και η εξεύρεση ουσιαστικών τρόπων για τη διατήρηση των επαγγελματικών επαφών σε μια πόλη που μεταβάλλεται διαρκώς. Η γλώσσα εργασίας της συνάντησης θα είναι η αγγλική.

Οικοδεσπότης και συντονιστής της βραδιάς θα είναι ο διακεκριμένος συγγραφέας και περφόρμερ Αριστοτέλης Χαϊτίδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, γράφοντας τα έργα του τόσο στα γερμανικά όσο και στα ελληνικά. Αποστολή του θα είναι να διευκολύνει τις ουσιαστικές γνωριμίες και τις μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Λόγω του αυστηρά περιορισμένου χώρου και με γνώμονα τη διασφάλιση ενός γόνιμου περιβάλλοντος εργασίας, η είσοδος είναι δωρεάν αλλά προϋποθέτει τη διαδικασία υποβολής αίτησης (application) και όχι ανοιχτή προσέλευση. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση aristoteles@gtfb.org με την ένδειξη «GTFB Networking Application», έως τις 5 Νοεμβρίου 2026. Στην αίτησή τους, οι καλλιτέχνες οφείλουν να αναφέρουν τρεις παραγωγές στις οποίες έχουν συμμετάσχει, την ψηφιακή τους παρουσία (ιστοσελίδα, social media, άρθρα), καθώς και ένα σύντομο σημείωμα τριών προτάσεων σχετικά με το τι προσφέρουν και τι προσδοκούν να αποκομίσουν από την εκδήλωση. Όλοι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την επιλογή τους έως τις 9 Νοεμβρίου 2026, προκειμένου να λάβουν την επίσημη πρόσκληση.

Πηγή: Hephaestuswien

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος