Υπέρ μιας συνάντησης μεταξύ Κιέβου, Μόσχας και Ουάσινγκτον «όσο το δυνατόν συντομότερα», είναι η Ουκρανία, όπως τόνισε την Τετάρτη (21/10), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τη δήλωση του Κρεμλίνου ότι είναι διατεθειμένο να μετάσχει σε μια τέτοια συνάντηση.
«Μάθαμε ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ μιας τριμερούς συνάντησης στο επίπεδο των ομάδων μας. Η αμερικανική πλευρά προτείνει τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης το συντομότερο δυνατό. Εμείς είμαστε υπέρ», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι είχε συνομιλίες με την αμερικανική πλευρά μετά την επίσκεψη του απεσταλμένου Στιβ Γουίτκοφ στη Ρωσία, όπου είχε συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη.
Η Ουκρανία ελπίζει σε μια συνάντηση κατά προτίμηση όχι αργότερα από τις αρχές Νοεμβρίου, κατά την οποία θα μπορούσαν να συζητηθούν προτάσεις για την ειρήνη και μια πιθανή σύνοδος κορυφής των ηγετών, δήλωσε ο Ζελένσκι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος