Συνομιλίες για το ουκρανικό ζήτημα στο Όσλο, με συμμετοχή Ζελένσκι και Γουίτκοφ

Σε μία προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΗΠΑ – Ουκρανίας συναντώνται στο Όσλο ο Ουκρανός πρόεδρος και ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ. Η συνάντηση διεξάγεται την ώρα που ο Τραμπ, σε νέες του δηλώσεις, λέει ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τίποτα για να δημιουργήσει προβλήματα στην Ουκρανία!

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ήδη, στο Όσλο βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας και τον πρόεδρο της Φινλανδίας.

Οι δύο χώρες συνδιοργανώνουν τη συνάντηση, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ, στο Όσλο βρίσκεται ο ειδικός απεσταλμένος Στιβ Γουίτκοφ, ο οποίος θα πάει και στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν.

Ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αναμένεται να συζητηθεί το μέλλον του πολέμου, ενώ θα γίνει και μία προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ουκρανίας, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινωθεί.

Σε νέες του δηλώσεις ο Τραμπ είπε ότι ο Ζελένσκι δε βοηθάει την κατάσταση: «Ίσως είναι καιρός ο Ζελένσκι να βάλει κάποιον άλλον να διαπραγματευτεί».

Δήλωσε ανοιχτός σε μία τριμερή συνάντηση με Πούτιν και Σι, χωρίς τον Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, στον οποίο είπε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η λειτουργία του δορυφορικού συστήματος Starshield και ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασία για να παραλάβει η Ουκρανία αμυντικά συστήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος